Uleiul de jojoba este extras prin presare la rece din rodul unui arbust vesnic verde Simmondsia chinesis, originar din desertul Sonoran din America de Nord. Fructele de jojoba se coc in luna octombrie. In timpul verii pielita tare se usuca in soarele pustiului, apoi se sparge, dezvaluind o samanta maro cu o piele moale, de marimea unei masline mici. Aceste seminte se aseamana cu boabele de cafea si contin ulei.

Prima mentiune scrisa despre uleiul de jojoba dateaza din secolele 17-18 si apartin cuceritorilor spanioli si misionarilor care au vizitat America. In jurnalul sau Juniper Serra spune ca nativii americani, indienii foloseau uleiul de jojoba de secole. Acesta era folosit ca un balsam pentru piele si par, pentru tratamentul arsurilor solare, vanatailor si alte deteriorari ale pielii. Uleiului ii erau atribuite, de asemenea, si proprietatile “mistice” – capacitatea de a vindeca un numar foarte mare de boli, taieturi adanci, rani deschise, si asa mai departe. In acele timpuri indieni din America de Sud si Mexic foloseau uleiul de jojoba ca “aur lichid” – un fel de moneda, pe care se putea schimba mancarea, si chiar bijuterii sau arme.

Oamenii de stiinta au fost foarte interesati de jojoba. Au constatat ca uleiul de jojoba este de fapt o ceara lichida, dar studii suplimentare nu s-au facut, pentru ca in acele zile indepartate echipamentul de cercetare necesar nu exista.

Urmatorul val de interes pentru uleiul de jojoba a avut loc la inceputul anilor 1970, cand a existat o interdictie privind vavatoarea de balene, din grasimea carora era extras materialul cel mai valoros pentru industria de cosmetice – spermaceti. Spermaceti era folosit ca o baza pentru creme, unguente si rujuri, si era renumit pentru proprietatile sale de vindecare. S-a dovedit ca uleiul de jojoba este nu numai cel mai apropiat analog din plante pentru spermaceti, dar, de asemenea, si mai bun!

Uleiul de jojoba prin componenta sa este perfect compatibil cu grasimea pielii – sebum. Atunci cand se aplica pe piele, uleiul de jojoba si sebumul, amestecandu-se, formeaza un strat subtire partial permeabil, prevenind pierderea lichidului. Simultan jojoba penetreaza pielea prin stratul carnos, inmuind si hranind pielea. Dupa aplicarea uleiului de jojoba pielea devine moale si matasoasa, se simte ca de catifea. Jojoba imbunatateste si infrumuseteaza pielea de orice tip, cremele care contin acest ulei sunt foarte apreciate.

Uleiul de jojoba este foarte util in tratamentul acneei, “pacalind pielea”, astfel incat se opreste excesul de sebum. Mai mult decat atat, jojoba ajuta la curatarea porilor, dizolvand sebumul acumulat in ei. Uleiul de Jojoba netezeste ridurile si cicatricile, precum este eficace in tratamentul psoriazisului.

Uleiul de jojoba – un ingredient valoros la sampoane si balsamuri pentru par. De multe ori, excesul de sebum bloceaza foliculii de par si impiedica functionarea lor normala. In cazuri extreme poate duce la pierderea parului. Jojoba dizolva excesul de sebum, precum si depunerile pe par, pe care le lasa o multime de produse cosmetice produse in masa. Uleiul de jojoba hraneste parul, facandu-l curat, supla si stralucitor, iar culoarea este mai luminoasa si saturata.

Ulei de jojoba este hipoalergenic, nu are nici contraindicatii, poate fi folosit cu succes chiar si in produsele cosmetice pentru copii!

Mai cititi: Sfaturi practice: suc de portocale

http://4ulady.info/wp-content/uploads/2015/09/jojoba1.jpeghttp://4ulady.info/wp-content/uploads/2015/09/jojoba1-150x150.jpegWebLadyInformatiibeneficiile uleiului de jojoba,handmade cosmetics,jojoba oil,natural cosmetics,natural cream,natural shampoo,uleiul de jojoba
Uleiul de jojoba este extras prin presare la rece din rodul unui arbust vesnic verde Simmondsia chinesis, originar din desertul Sonoran din America de Nord. Fructele de jojoba se coc in luna octombrie. In timpul verii pielita tare se usuca in soarele pustiului, apoi se sparge, dezvaluind o samanta maro cu...